SYYAQASEH

Makanan Tradisi Edaran SyyaQaseh Ent



Wajik

 Wajik merupakan sejenis pulut manis yang pada asasnya dimasak dengan nisan kelapa. Wajik biasanya disediakan sepanjang masa, tetapi lebih meluas semasa musim perayaan. Terdapat banyak jenis wajik tetapi yang popular ialah wajik biasa dan wajik durian.

Terdapat 2 pakej saiz yang boleh ditempah

-small:<100g)=rm2.70 (minimum 50 bekas)
rm2.70 x 50  = rm135

-medium<500g>=rm12.5(minmum 20 bekas)
rm12.5 x 20= rm250
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Home Made Acar Buah

 Acar buah adalah sinonim dengan makanan yang berasal dari negeri Perak.Menggunakan bahan-bahan yang berkualiti tinggi dan menjaga mutu makanan.Ia dihasilkan melalui campuran buah-buahan jeruk yang dimasak bersama rempah ratus tertentu.Kebiasaanya acar dibuat serta dihidangkan pada hari keramaian atau kenduri-kendara.Enak dimakan bersama nasi panas atau nasi minyak terutama dalam bulan ramadan sebagai hidangan semasa sahur.Acar kami dimasak dengan sempurna dan dapat bertahan selama beberapa bulan.

Terdapat 2 pakej saiz yang boleh ditempah

-small:<120g)=rm5.20 (minimum 50 bekas)
rm5.20 x 50  = rm260

-medium<400g>=rm12.5(minmum 20 bekas)
rm12.5 x 20= rm250
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tapai

 Tapai ialah sejenis penganan yang dibuat daripada pulut. Terdapat 2 jenis tapai iaitu tapai ubi dan tapai pulut. Biasanya tapai pulut lebih popular jika dibandingkan dengan tapai ubi.
Bahan-bahan untuk membuat tapai tidaklah terlalu rumit. Tapai pulut memerlukan bahan seperti pulutragi dan sedikit gula. Ketiga-tiga bahan ini hendaklah dicampurkan sehingga sebati. Kemudiannya akan dibungkus sedikit-sedikit dengan menggunakan daun yang disebut sebagai daun tapai. Tetapi pada zaman ini, daun tapai semakin sukar didapati dan kebanyakan tapai dibungkus dengan menggunakan daun pisang. Terdapat sedikit perbezaan rasa antara tapai yang dibungkus dengan daun tapai dan tapai yang dibungkus dengan daun pisang.selanjutnya........

Pakej tempahan tapai
Tapai ubi(saiz bekas 160oz) rm3.30(minimum 50 bekas)
rm3.30 x 50 =rm 165
Tapai pulut(saiz bekas 100oz) rm1.30(minimum 100pcs)
rm1.30 x 100 =rm 130
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dodol
  Dodol adalah sejenis makanan yang boleh dikategorikan dalam kumpulan makanan yang manis (atau manisan/penganan). Dodol sangat terkenal diMelaka dan di Muar,Johor . Membuat dodol boleh dikatakan amat rumit. Ramai orang selalu mencuba untuk membuatnya. Tetapi tidak semua yang akan menghasilkan dodol yang bermutu tinggi. Biasanya mereka yang mahir membuat dodol ini terdiri daripada mereka yang telah berusia. Jarang sekali generasi muda mahir membuat dodol. Bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat dodol terdiri daripada santan kelapatepung berasgula pasirgula melaka dan garam.seterusnya......
Pakej harga
saiz <25g>rm1.20(minimum 50 pcs)
rm1.20 x 50pcs =rm 60

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Halwa Maskat
    Halwa maskat merupakan sejenis hidangan manis tradisi yang dihidangkan hanya pada hari perayaan. Ia merupakan hidangan istimewa Pulau Pinang.
Halwa maskat merupakan sejenis kuih berbentuk seperti manisan berbentuk segi empat seperti jeli yang dihasilkan dari minyak sapi, tepung, dan gula.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Serunding
    Serunding merupakan sejenis masakan yang dibuat dengan rempah dan dimasak sehingga kering, dan kadangkala berminyak (terutama serunding daging) agar tahan lama. Ia dimasak dan dikacau tanpa henti hingga betul-betul kering kerana dengan cara itu saja ia akan tahan lama. Antara serunding yang biasa adalah Serunding Daging, Ayam, Ikan, Udang dan Ikan Bilis.Ia adalah.........
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rendang Tok
     
Rendang adalah masakan tradisional Minangkabau juga Melayu bersantan dengan daging lembu sebagai bahan utamanya. Masakan ini disediakan dengan santan, lada, bawang, daun kunyit, daun limau purut dan kerisik.Rendang.......

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kek Gula Hangus
  Kek Gula Hangus,Kek Sarang Semut,Kek Sarang Lebah
sebenarnya adalah nama untuk kek ini,SyyaQaseh Ent menerima tempahan untuk menikmatinya 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--->Penghantaran by hand meliputi kawasan SRI MANJUNG,LUMUT,SETIAWAN,TELUK INTAN,SEGARI...
--->UTK KAWASAN-KAWASAN LAIN...PENGHANTARAN MELALUI POS AKAN DICAJ MENGIKUT KADAR YANG TELAH DITENTUKAN OLEH PEJABAT POS...=)

BERMINAT MENJADI AGEN/WAKIL JUALAN/PEMASARAN KAMI

Jika berminat sila email ke sabariahmanjung@gmail.com atau hubungi kami di talian013-5053869 SEGERA!!!.  apa tunggu lagi....peluang sudah di hadapan mata....



No comments:

emel untuk tempahan

Name

Email *

Message *

itamku yang garang

hamster bucuk kuat makan

Fish Tank Widget